Velkommen

Så koseleg at du tar turen innom sida mi. Hyggeleg om du legg att eit lite spor, så veit eg at DU har vore innom.

Ha ein fantastisk dag vidare og velkomen tilbake!

Frå skrot til skattar

I går fekk eg ein pakke med inspirasjon i posten, og sånt er jo alltid gøy. :-)

Denne gangen kom inspirasjonen i form av ei bok. ”Fra skrot til skatter. Gi gamle møbler nytt liv – smare ideer, enkle løsninger”.

I denne boka får ein tips og inspirasjon til korleis slitte, utdaterte møbler kan omskapast til eit dekorativt og tidsriktig interiør. Der er 85 spanande og kreative forvandlingar ein lett kan klara med nokre timers arbeidsinnsats.

Det er ofte enkle grep som skal til for å forvandle eit gamalt trist møbel til noko heilt unikt.  Og det er kanskje ikkje noko revolusjonerandes idear som skal til, men det kan hjelpe på kreativiteten å sjå kva idear andre har prøvd ut før. Boka har gode illustrasjonar, før og etter bilete på alle prosjekta, enkle trinn for trinn forklaringar samt oversikt over kva materiale dei har brukt for å gjennomføra forvandlingane. Så denne gleder eg meg til gå gjennom og samle idear til eigne prosjekt. No er jo loppesesongen i full gang, så kanskje denne boka kan hjelpa meg til å sjå kva potensiale som ligg i alle gamle og slitte lopper.

Boka har eit vidt spekter av type forvandlingar, og eg tenkte eg no ville dela nokre av prosjekta boka tar for seg med dykk:

Litt maling, sjablongar og nye knottar forvandla gamal teak til shabby chic

Med juksepels og litt maling fekk denne gyngestolen nytt liv

Ein hard trestol fekk mjukt polstra sete med enkle grep.
Eit lite tips her når du er på loppemarknad er å sjekke under stolsetet. Har stolen påskrudd sete er det lett å ta det av og trekke dei med stoff.

Gamle, fine rammer kan med svært enkle grep verta dekorative tavler

Og sist men absolutt ikkje minst ein verkeleg kreativ idé. Kva med å omskape tre gamle kjøkkenstolar til ein sølvmalt benk i hagen?

Så no er det berre å koma seg på loppemarknad og finne kreative prosjekter.

Sjølv var eg på loppemarknad i dag, og gjorde eit par gode funn. Dei skal de få sjå så snart eg har fått tørka litt støv av dei og tatt nokre bilete.

Ha ei kreativ helg!

18 kommentarar til Frå skrot til skattar

 • ingvild

  Ser lovende ut den boken. Den må du ha fremme neste gang jeg kommer på besøk til deg slik at jeg kan bla litt ;o)

  Kos deg i kveld med støvtørking!
  Klem,I

 • Hei!! ♥

  Gud for et inspirerande innlegg!!!! Kosa mej og leste!!! Og studerte bilda med lupe hihihi…steik also , her e det pinamej berre å hive sej rundt å ver kreativ ♥ ☺

  Den boka kunne ej godt tenke mej!!!

  Takk for du delte det ♥ Hyggelig att du titta innom mej ♥ He lyst å ønske dej en herlig lørdag videre..

  Klem fra Hege ☺

 • Artig bok:-)

  God helg videre!

  Klem

 • Den boka så veldig bra ut og masse inspirasjon og tips!!;) kjempe bra!!:)

  ha en fin søndag!! STOR klem

 • Det så ut som en smart liten bok å ha i hus ja. Jeg har tenkt på den ideén som du har på siste bildet jeg. Med å bruke gamle stoler for å lage en hel benk. Morsom vri synes jeg ;)

  God søndag, Randi.
  Klem,Line

 • Nytter jo IKKE å IKKE la seg inspirere her inne idag:) Jeg falt veldig for den stol-benken. Klør i fingrene når jeg ser sånne ting. Har en del upåstarta prosjekter selv som krever litt innsats, men må se an formen først. Imens så er det bare å suge til seg inspirasjon som en svamp:))

  Gleder meg samtidig til å se hva slags fangst du har gjort. Hagen var helt hvit idag tidlig men nå er sola kommet så tipper den forsvinner rimelig kjapt. Håper du får en sol-fylt dag du også.

 • Hei:) Ja da var det bare å sette igang da, den boka gav jo en hel masse inspirasjon:) Det liker vi:)

  Du spurte om knottene til skapet mitt, de har jeg kjøpt på en interiørbutikk på et kjøpesenter i nærheten (husker ikke hva butikken het:( ). Jeg vil tro de fleste interiørbutikker har disse eller noe lignende, også vet jeg om du søker på nettet så finner du de på de fleste nettinteriørbutikker. Ha en forsatt fin vårhelg:)

  Sissel

 • Lunalu

  Hei! Så koselig med besøk fra deg, så fant jeg bloggen din! Den var veldig inspirerende! Likte godt utdraget fra boka – skulle bare hatt bedre tid. Har tenkt på å kjøpe et spisebordmøblement. Det hadde vært kjekt (for lommeboken) om man kunne funnet et man kunne pusset opp! Vi får se til sommeren!
  Stilig benk av stoler!!!
  Ønsker deg en fin dag!
  Klem fra Lunalu

 • Åååå dette må være en herlig bok! Jeg elsker å bruke kreativiteten på brukte ting og gjøre dem til min egne! Tror jeg må sjekke ut dette litt mer! Takk for inspirasjonen. Ønsker deg en flott helg!
  Klem fra Solveig

 • Kjempe smart bok. Det er ikke alltid man kommer på de enkle og helt fantastiske løsningene selv så inspirasjon og god tips tar vi alltid imot med åpne armer ;)

  Håper søndagen er fin!
  Klem C.

 • Tusen takk for koselig kommentar!

  Jeg må bare si at jeg eeeeeeeelsker den nedreste idé’en med å lage en benk av tre gamle stoler. Her må jeg i kjelleren på skattejakt igjen! :) Jeg klarte ikke å lese ordentlig hva det sto, men vet du om de har brukt utemaling?

 • Hvis det blir benk på meg skal jeg nok dokumentere det på bloggen ja! Jeg tror jeg har to (forhåpentligvis kanskje tre) likedanne stoler nede… Da er det bare å krysse fingrene for at snøen forsvinner snart og at jeg kan ta fatt på snekker- og malearbeidet! :)

 • Åh, enda litt mer mas fra meg! Håper du orker å svare! :)
  Står det noe om de har brukt trykkimpregnerte planker til å sette over stolene eller? Snart er det tid for å komme seg ned i kjelleren for å sjekke stolutvalget! :) Må muligens en tur innom svigersene også for noe av det som var i huset her står hos de. Jeg skal også sjekke om det ikke er noen gamle rammer der nede slik at jeg kan lage meg en tavle! :)

 • Hei!!
  Ja, det var helt fantastisk tur, men neste gang det blir Paris tur skal jeg være lengre!
  Og i helgen var det masse loppis tur, har funnet masse!! :)
  klem

 • Den boken så veldig inspirerende ut ! ♥
  Veldig gøy å pusse opp gamle møbler, så skulle
  ønske jeg hadde litt mer tid til sånt. :)

  Ønsker deg en strålende mandag ! ♥

  Klem Anette

 • Så lur ei bok!
  Gjennbruk er tingen!

  Ha ein vakker dag i ditt liv!!

  Eg må ut å måke bilen….

 • [...] kan anbefala, men…eg har den jo frå før. For dei som hugse tilbake, laga eg eit innlegg HER som du kan sjå på om du vil veta litt meir om denne boka. Utruleg masse super inspirasjon og [...]

 • Eva

  Hei ;) har en svigerinne som ønsker seg boken FRA SKROT TIL SKATTER. har du mulighet til å gi meg ISBN nr til denne så jeg kan bestille den en plass ;) takk mvh Eva

Legg igjen ein kommentar

 

 

 

Du kan bruke desse html taggane

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>