Velkommen

Så koseleg at du tar turen innom sida mi. Hyggeleg om du legg att eit lite spor, så veit eg at DU har vore innom.

Ha ein fantastisk dag vidare og velkomen tilbake!

Oppskrift på sveler

Har fått spørsmål om oppskriftasvelene eg laga i helga. Og den kan eg jo naturlegvis dela med dykk alle. Er enkelt og kjapt å lage og supergodt smake det jo :-D   Har planar om å prøva ut litt ulike sveleoppskrifter framover, på jakt etter den ”perfekte” sveleoppskrifta liksom… Men, så langt har eg no berre fått prøvd ei. Og det var denne her:

Sunnmørssvele

3 egg
2 ½ dl sukker
1 liter kulturmjølk
4 ts natron
1 ts vaniljesukker
600 g kveitemjøl

Bland saman egg og sukker, tilsett kulturmjølk. Ha i natron, vaniljesukker og kveitemjøl. Visp det for hand til røra er fri for klumpar. Røra skal ikkje arbeidast for mykje, då kan den verta seig. La røra stå og svelle ein halv time før steiking.

Aus røra på middels varm takke eller panne. Svelene skal vera ca 15 cm i diameter og dei skal vera litt tjukke ca ¾ cm. Steikast på begge sider. Reguler varmen så dei vert gjennomsteikte og passe brune.

PS! Eg må legga til at sjølv om det står at du skal vispa røra for hand, så bruke no eg miksaren litt… og det gjekk no heilt fint… ;-)

Og til slutt eit lite TIPS!

Ei steikepanne duger godt for dei som ikkje har takke å steike på!

Bon appetitt & signe maten

10 kommentarar til Oppskrift på sveler

 • Mmmmm. Oppskrift notert. Skal lage med jentene mine på hytta og nyte de på bergene med utsikt over sjø og fjell :)

  Nydelige bilder fra ferieparadiset! Kjempevakkert :)

  Jeg er tilbake etter to uker på hytta i nord med snuppene mine. Litt labert vær, men noen flotte soldager med bading i sjøen, fjellturer og masse kos :) Holder til i Gildeskål og bildene fra ditt sommerparadis ligner med sjøen og fjellene..

  Ønsker deg deilige sommerkvelder, selv om ferien er over :)

  Glemte rent å si at skoskjeen min er fra ROOM på Vindern i Oslo. Falt padask og måtte ta det med hjem for et par år siden.. :)

  Klem fra Tove

 • Takk for at du la den ut.. :-)

 • Hei du:)
  De svelene så vel gode ut….! nam nam,
  Vekker gode barndomsminner:)
  Har faktiskt tenkt på det mangen ganger å få tak i en sånn takke så jeg kan lage de selv, tror kanskje jeg vet hvor jeg kan låne den også. Hvem vet…. kanskje det blir sveler her i heimen snart??

  Ønsker deg en fin fin kveld:)

  Sissel:)

 • NAM NAM NAM!!!!! Eg MÅ ha meg ei takke, berre må ha!!! Sveler, rørekaker og natronkaker!!! Da e so godt;)))

  Klem frå Ann

 • *sukk*
  nå fikk jeg vestlandslengt… :)

 • Kjempekos å høre fra deg også :)

  Orkideene er såvidt jeg vet fredet, men endel steder i nord langs kysten vokser de, og vi har noen rett ved hytta..
  Vet at de har vært forsøkt flyttet, men det har ikke fungert så godt. Sikkert noe med at hage og jorden der blir for kraftig (tror jeg).. Ved hytta vokser de på berg og i jord med sand fra stranda nedenfor. Men vakre er de!! Kanskje skulle jeg gjøre et forsøk?!

  Nyt helgen!

  Klem

 • Sveler er kjempegodt…og spesielt med rørt syltetøy :o )
  bruker omtrent den samme oppskriften som deg :o )

  ha en fin fredagskveld Randi

 • Denne må jeg lagre! Har faktisk aldri laget svele selv… kjøper bare når jeg tar ferge når jeg skal på besøk til bestemorhuset… Men nå som jeg har oppskrift, må jeg nesten gjøre et forsøk :)
  Ha ei herlig helg!
  Klem fra
  Lise
  ps! Enig med deg; kjærestehelg på Molja Fyr hadde vært artig…

 • De svelene så veldig gode ut og jeg skal notere meg oppskrifta ja! Vi er ena i Lofoten og været har ikke vist seg fra sin beste side, men, men… Guttene synes det er stas med oldeforeldrene og oldeforeldrene synes det er stas med guttene! :)

Legg igjen ein kommentar

 

 

 

Du kan bruke desse html taggane

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>