Velkommen

Så koseleg at du tar turen innom sida mi. Hyggeleg om du legg att eit lite spor, så veit eg at DU har vore innom.

Ha ein fantastisk dag vidare og velkomen tilbake!

Hekta på stoff – treng din hjelp

Bør vel her starta med å klargjera at stoffet eg er hekta på er altså bomull, lin, silke og den slags, ikkje noko farlegare enn det :-D

Til bryllaupet i fjor fekk vi symaskin. Veldig fornøgd med det, men må innrømma at eg ikkje har tatt den skikkeleg i bruk enno. Men no er eg klar for å begynna å sy, har så lyst å sy eit eller anna, men veit liksom ikkje heilt kva… Eit lite dillemma der altså…  Og det er her eg treng din hjelp.

No i helga har eg fått meg mengder med nytt stoff. Mamma sydde alltid masse før, men av ulike årsaker så syr ho ikkje så masse no lenger. Men stoff har ho framleis ein del av. Og i helga fekk eg henta med meg litt diverse i frå lageret hennar.

Fleire av stoffa går i ulike blåfarga

Dette med frukt på synest eg liksom passar til eit eller anna på eit kjøkken, nye kjøkkengardiner kanskje…?

Og dette er eit ganske kraftig stoff og kan brukast på begge sider

Dette rutete synest eg var litt kult, men usikker på kva det passar til

Eit par litt meir fargerike fekk også vera med meg heim

og så litt enkelt einsfarga som kanskje kan vera greitt som for i eit eller anna kanskje…?

Gamalt linstoff var der også litt av, herleg frynsete og litt gråkvit i fargen. Kan sikkert vera fint til å laga noko trykk på eller strykemerke av noko slag…?  Og i tillegg ein del meter med flortynt kvitt silkeliknande stoff.

Og som om ikkje det var nok, så kjøpte eg meg nokre løparar på sal på Åhlens før helga som eg tenkte eg skulle sy om til puter.

Så ja, kan vel sei eg nærme meg litt hekta på stoff… ;-)

Men no sit eg her då altså, med ein gedigen bunke med stoff og undrar på kva i alle dagar eg skal bruka alt til… Og det er her eg treng din hjelp. Nokre puter skal det nok verta, men er jo begrensa kor mange vi treng av det liksom… Så no håpar eg at de kan gje meg nokre tips!

Kva kan eg sy av dette stoffet som ikkje er så alt for komplisert for ein nybegynnar…? Alle gode idear mottas med takk!

Elles har det vore ei nydeleg helg her med sol og skikkeleg sommartemperatur. Ei sånn helg du ikkje vil skal ta slutt… Så syinga får uansett vente til det vert litt meir gråvêr att!

12 kommentarar til Hekta på stoff – treng din hjelp

 • Så masse flott stoff du har fått..
  Kanskje noko av stoffet passar til enkle handlenett?
  Er ikkje nokon ekspert altså, men det er kjekt å sy når ein har tid.
  Ha ei fin ny veke :-)

 • Så mye fint stoff du har!! :)
  Du kan jo sy puter? kjøkkenforkle? kjøkkenhåndkle?

  Ha en fin uke! stoor klem

 • Så masse flotte stoffer da!!
  du har jo mye å ta deg til nå :o )
  Er jo ikke noen syekspert jeg da…men tenker puter og slikt kan være greit :o )

  ha en fin uke Randi

 • Oi, oi – dette kan det bli masse flott av!!! Løperane fra Åhlens blir helt klart flotte puter – kanskje i kombinasjon med sjoblongtrykk??? Angående strykemerker på linstoff, skal du være litt oppmerksom på at det kan være litt vanskelig å få et fint resultat. Flere enn meg har slite litt der, men kommer selvsagt an på grovhetn på stoffet.

  Flott og kreativ ny uke til deg!

  Klem fra Hildegunn

 • Rommet til storebror er faktisk det rommet som er mest ryddig i hele huset- han liker orden;) Kanskje det kunne smittet litt over på mammaen også;) Jeg er ingen sydame- men det jeg har sydd er puter-gardiner- og duker…har også tenkt på handlenett- evt. et slags lappeteppe-du hadde jo endel stoff som gikk i blått- det blir sikkert fint som lappeteppe sammen med de linstoffene??
  Jeg har ikke sydd på en stund nå-men kanskje når høsten kommer;)

 • hm, fått stoff-problem du:) Sying er noe jeg fullstendig har overlatt til frøkna i huset. Jeg mangler rett og slett talent for det. Men små ting som hun syr er noen søte toalett-mapper hvor hun bruker ett stoff på utsiden og ett annet på innsiden. Glidlås i stoffargen og en søt liten bling-bling som dekor feks. et lite hjerte med små «diamanter» eller en stoff-blomst. Hun har også sydd «mappe» for å ha sølvbestikk i. En for kniver, en for gafler etc. Samme mappe-ide kan brukes til små malepensler eller strikkepinner. Hun har brukt slike ting som julegaver:)

 • ingvild

  Så kjekt at du har blåst støv av symaskinen og blitt hekta på stoff:o)

  Fine stoff du har fått av din mor. Tenkte med en gang på et quilt teppe av de fine blå stoffene! Eller et handlenett, eller…
  Linstoff er fint som f. eks duk, sengetøy????

  Ha en fin kveld vennen.

  Klem

 • Så heldig du var som fikk symaskin da!! Her hadde jeg nok spart på de løperne fra Åhlèns og heller brukt noe av det hvite og blå stoffene til å sy putetrekk til stoler av som matcher løperne, og hatt det på kjøkkenet. Her har du jo mye stoff i blått, så jeg hadde kanskje laget et lappeteppe jeg, til å ha på kjøkkenet igjen. Linstoffene hadde jeg laget avlange putetrekk til, med sjablong-trykk som du sier:)
  Lykke til:)
  God klem fra Line

 • Her var det masse fint!!! Kva med lappeteppe?? Eller posar til ulike formål? Du har iallefall stoff og ta av;)) Blir spennande å sjå kva du finn på:)

  Klem frå Ann

 • Så masse flott stoff da, også blått da, det er jo så fint:)) Spesielt fint sammen med lin!
  Kan jo bli veldig fint med lappeteppe i de blå stoffene, gleder meg til og se hva du kommer opp med:)

  Klem Line

 • Hei hei ♥

  Det med frukt passa på kjøkken ja!! Enig :) ) Det stoffet som var striper på i midten likte jeg da hehe…og det blå med ruter….men jeg hakke peiling egentli…garantert mere pæiling du Randi enn mej hehe:)) Så morro med symaskin da…jenta mi Victoria fikk det nå i juli , hun ble 10 år og ønska sej stort en symaskin hehe :) )) Hun er veldig kreativ…og syr og strikker og broderer ♥ Morro :)

  Tusen takk for kommentarer ♥

  Ønske dej en herlig uke videre ♥

 • Først og fremst, takk for koselige kommentarer hos meg! Ikke fått blogget så mye de siste dagene….
  Kanskje du skal prøve å lage vimpler? Eller puter? Lappeteppe?
  Har forresten stemp på det i Frøken Rose 2010…. hi hi…
  Ha en fin kveld!
  Klem
  Lise

Legg igjen ein kommentar

 

 

 

Du kan bruke desse html taggane

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>