Velkommen

Så koseleg at du tar turen innom sida mi. Hyggeleg om du legg att eit lite spor, så veit eg at DU har vore innom.

Ha ein fantastisk dag vidare og velkomen tilbake!

Den store bakedagen

Det har vorte lite blogging på meg i det siste. Julebord, julekonsert, juletreff, julegåver, julepynting, julebakst og andre julesysler har tatt det meste av fritida i det siste.

Er nesten rart at ein har tid til å gå på jobb i denne juletida… Men, det må ein jo også liksom. Så då har det dessverre vorte bloggen som har blitt nedprioritert.

Men, her er no eit lite livsteikn frå meg :-D

I dag har eg hatt den store bakedagen her. Det vart nok ikkje alle dei sju slaga, men vi har no ein god start her.

Kokosmakronar er liksom eit must i jula. Så dei må eg baka kvart år.

Supergode og like perfekte kvar gang :-)

I tillegg har eg prøvd ut nokre nye litt sunnare oppskrifter i år. Fann to oppskrifter på søtt utan sukker inne hjå Tinos. Sjølv om vi tåler både sukker og mjøl, så er det jo greitt å kunne prøve å vera litt sunnare i jula også…

Først ut var kransekakestenger

Kransekake er jo berre SÅ godt, så å finne ein sunnare utgåve av dei hadde jo vore toppen. Og dei vart faktisk ikkje så verst desse her. Ikkje heilt som originalen, men så lenge eg ikkje tenke på at det kransekake men heller ei form for mandelstang så var dei til og med god ;-)

Så prøvde eg meg på Tino’s julecookies

Og dei vart veldig gode. Så dei er eit godt alternativ til dei sukkerholdige.

Alltid litt artig å prøva ut nye oppskrifter. Men, etter ei totaloppsummering av dagens eksperimentering på kjøkkenet, så trur eg kanskje eg heldt ein knapp på dei ”originale” oppskriftene så lenge eg tåler alle ingrediensane. Så får eg heller vera sunn med å lage mindre porsjonar ;-) Men ok å ha nokre sånne oppskrifter også.

Til slutt må eg berre visa dei nye juleputene eg har sydd til kjøkkenstolane.

Fekk ein del julestoff frå mamma og så langt har det resultert i desse juleputene, men har framleis ein del igjen av stoffet, men muleg eg sparar resten til neste jul…

Syntes det var så flott og herleg juleraudt. Og dekorert med kristtorn.  Gav ein lun og fin stemning på kjøkkenet med desse. Resten av kjøkkenet er litt prega av å ha vore åstad for dagens bakedag, så det får de ikkje sjå bilete av… ;-)

Og så er fjerde søndag i advent snart over, og no nærmar jula seg verkeleg med stormskritt. Det meste er under kontroll trur eg, så litt meir pynting og rydding her og der no så kan jula koma.

Ønskjer alle ei flotte siste veka fram mot jul!

13 kommentarar til Den store bakedagen

 • Mmmmm, her var det mye god julebakst. ♥ Kokosmakroner er jeg vokst opp med, og de er jo bare supergode. :) Lite blogging vet jeg alt om, men kommer sterkere tilbake på nyåret. ;)

  Kose deg masse i julen Randi ! ♥

  God juleklem fra Anette

 • Hei Randi
  En liten stund siden har lagt igjen en kommentar her hos deg, har dessverre ikke vært i form i det siste. Men desto koseligere å titte innom å se alle de flotte innleggene og bildene dine ♥ Så veldig gode ut julekakene dine, her får jeg se om jeg får baket litt nå til uka… Fin julekrans og superskjønne juleputer ♥ og herlige pepperkakehus… og lefsene dine så bare himmels gode ut, nam,nam… Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid og jul hvis jeg ikke rekker innom deg igjen før jul ♥ kos deg masse, stor klem fra Mette

 • Å så flink du har vore..
  Berre julemanna og pepperkaker i mitt hus..
  (som snart er oppete)
  Blir nok jul lell..

  Stor førjulsklem :-)

 • Kjære Randi!
  Tusen takk for fine ord! Eg har ikkje så mykje matlyst, så eg studerte ikkje så godt alle kakesortane dine ;) Men eg såg at det var MANGE! Så fine puter du hadde på stolane dine! Julete og koselege! Ein må ha raudt til jul!

  Eg ynskjer deg alt godt i dagane framover!
  God klem frå Elin!

 • Mmmm ser deilig ut! Vært kakebakst hos meg også idag. Jeg henger etter i år, ble liggende et par uker og kom litt på hælene, men i mål kommer man alltid :)

  Lekre stolputer, skikkelig jul over dem..

  Ønsker deg gode dager i innspurten og en riktig GOD JUL!!

  Klem fra Tove

 • Så mye herlig julebakst! God siste uke før jul til deg Randi!

  Klem fra Hanne

 • du har jo trylla frem masse godt:) Her er vi inne i tredje runde med knekkebrødoppskrifta di. Det går ned på høykant til store og små. Har redusert litt på saltet og fordeler på 3 brett:))

  Dagene har gått fort her også men uten den helt store aktiviteten fra min side. Gaver er i hus og det meste av maten. Gubben skal jeg sette i sving med bøtte og klut på onsdag…..såååå kan jula bare komme her også:) Har tatt litt julefri på bloggen men koselig heller å ha fokus på familie og venner nå i jula. Se noen gode julefilmer og lese bok. Jakter på blåtime-foto også…knallgøy hadde det ikke vært for alle de grå skyene. Kamera er klart:))

  Ønsker deg ei kjempefin jul:)

 • Hei
  Så gøy at du prøvde oppskriften. Viktig at man blander de to typene med søtning for at det skal smake mest mulig likt vanlig sukker. Jeg har prøvd med bare en av søtningene om gangen og det ble ikke akkurat vellykket. (Skal skrive det i oppskriftene også)
  Tenk nå er det ikke mange dagene igjen, ønsker deg og dine en herlig julehelg.
  Klem T

 • lunalu

  Hei!
  Oj, så flink du har vært til å bake! Her har jeg bare bakt boller, Pepperkake (av ferdigdeig – så jeg vet ikke om det teller… hihi ;-) ), og Drømmer.
  Mamma og pappa kommer i morgen – og hun har med seg Havrekjeks. Så litt blir det jo!
  Og så har jeg laget deilige Oreokuler og Peppermyntekonfekt – men det spørs hvor lenge de varer….Nam!!!
  Ønsker deg gode og fine dager framover mot jul!
  Førjulsklem fra Lunalu

 • Mmmm, så godt det så ut. Her har jeg ikke baket mye, og ikke har jeg fått opp julegardiner heller. Men jeg håper jo det skal bli jul alikavel. Med stor tvillingmage og en treåring i hus er det ikke så mye man får gjort, eller lov å gjøre….
  :) Susanne

 • Mie

  Synes nå jammen du har fått unna masse i denne travle førjulstida jeg. :) kakene ser gode ut og stolputene er også fine. *♥*

 • Mio

  Julekakene ser kjempegode ut.
  Lekre puter i nydelig stoff.
  Ønsker deg og dine en riktig God Jul.
  Juleklem fra Mio

 • lunalu

  Ønsker deg en fredfull og fin jul, Randi!
  Nyt dagene og kos deg masse!
  Juleklem fra Lunalu

Legg igjen ein kommentar

 

 

 

Du kan bruke desse html taggane

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>