Velkommen

Så koseleg at du tar turen innom sida mi. Hyggeleg om du legg att eit lite spor, så veit eg at DU har vore innom.

Ha ein fantastisk dag vidare og velkomen tilbake!

Årets juletre

Då måtte eg berre ta meg ein liten pause frå julemat og julekos for å visa dykk årets juletre.

Men korleis ta gode bilete av juletre? Det er ikkje så lett! Vil jo så gjerne få med stemninga det gjev med lys og alt. Kom fram til at løysinga vart mørklagt rom (med unntak av juletreet naturlegvis), stativ og lang lukkertid.

Heilt like fint som i røynda vert det jo aldri, men… litt av stemninga kom no med…

Men så var det pynten då… Vil jo gjerne få den godt fram også… Og den største utfordringa her var å bestemma seg for kva av pynten eg skulle ta bilete av… ;-) Vi tok nok litt av når vi var på Julehuset i Bergen for å handla i fjor… Dei har jo masse fint, og sånn ”ekte” god gamaldags julepynt som du må vera forsiktig med…

Herlege kuler med og utan tekst, kongler, bjøller og sukkersteng, alt i herleg skjørt glasliknande materiale og i mange slags klåre fine farga.

Men, også andre artige figurer;

Bil, tog, juletre, hus, snømenn, bamsar, sko og naturlegvis fuglar med skikkeleg stjert og sopp må ein jo også ha…

Er verkeleg godt nøgd med juletreet vårt i år. ( Det var eg vel i fjor også forresten, men årets er jo alltid det finaste eller…?)  Nesten litt trist å tenke på at det snart skal tas ut att…

Men det skal no få stå litt til og vera med å pryda huset til nyttårsfest på fredag. Kalkunen er tatt opp til tining, sånt tar visst litt tid har eg lest… Har aldri laga heilsteikt fugl før, så det blir litt spanande. Om nokon har gode tips til tilbereding, stuffing eller tilbehør så tas alle gode råd imot med takk ;-) Har du ein fast tradisjon for nyttårsmenyen?

Ønskjer alle ei fortsatt god romjul!

15 kommentarar til Årets juletre

 • Åh, Randi, så vakkert! Nydelig stemning altså! Og så mye fin julepynt… har ingen sånne, altfor mange nysgjerrige små hender som skal røre, røre, røre på alt… Ingen tips om fuggel dessverre… men dere får KOSE dere masse! lykke til med pippipen… Godt nyttår!
  klem
  Lise

 • SÅ nydelig tre! Hege

 • Så vakkert!

  Godt nytt år til deg også!! :-)

 • Nydeleg juletre de har. Og så mykje fin pynt!:)
  Ønsker deg og dine eit flott Nyttår!
  Klem:)

 • Så nydelig juletreet deres var med «gammel», nostalgisk pynt. Det ble kjempefin stemning i bildene med mørkt rom og de koselige lysene på juletreet. Her står allerede nesten all julepynten på stuebordet klart til å pakkes ned. Juletreet skal få stå til lørdag, men da skal alt som har med jul å gjøre ut. Her er vi nemlig ferdige med julen 1. nyttårsdag – da er det nytt år og nye muligheter her i huset…

  Her lager mannen stuffing til kalkun med medisterfarse, egg, løk, selleri, loff, bacon og persille. Stuffingen blir kjempegod og kalkunen kjempesaftig :-)

  Ønsker deg en fin nyttårsfeiring i morgen Randi!

  Klem
  Netta

 • Så nydelig tre, og stemningen fikk du så absolutt frem i de fine bildene dine!

  Tusen takk gode du, for all den inspirasjonen du har bragt inn i blogglandia i år – gleder meg utrolig til å følge deg videre i det nye året!!!

  Ha en flott nyttårsfeiring, og så sees vi i 2011 :o )

  Stor klem fra Hildegunn

 • Mio

  Nydelig tre og stemningen fikk du frem i bildene dine.
  For en lekker juletrepynt du viser.
  Takk for din gode ord i 2010.
  Gleder meg til å følge deg videre i 2011.
  Ønsker deg og dine et riktig Godt Nyttår.
  Klem fra Mio

 • Nydelig tre og pynt!

  Høres ut som en kos plan for nyttårsaften..
  Jeg elsker kalkun og er vokst opp med det som julaften-mat.. Mannen er ikke begeistret – så han disker nok opp med noe annet på menyen :) Jeg er fornøyd så lenge det kan drikkes champagne til (kalkun er jo ypperlig der, men… :)

  Nyt morgendagen!

  Tusen takk for dine alltid gode ord hos meg. Jeg setter stor pris på bloggvennskapet og gleder meg til å følge med videre i det nye året!

  ♥ Ønsker deg og dine et flott 2011 ♥

  Varme klemmer fra Tove

 • Hei Randi!
  Et flott juletre med nydelig pynt……det blir allti litt tomt i stuen etter at det er tatt ut…men men….da går det mot vår!
  Kalkun er knallgod og enkel mat!!
  Bruker ikke stuffing….men dekker den med baconskiver over «ryggen»
  Ellers serverer jeg grønnsaker og fløtesaus til vår.

  Ønsker deg et godt nyttår…og takker for dine fine kommentarer :o )
  klem!!

 • Nydelig juletre!
  Jeg har sluttet å steke hel kalkun, og kjøper bare bryststykker isteden. Men pleiede å fylle med medisterfarse, svisker og eplebiter. Tilbehør er det samme: fløtesaus,rosenkålblanding og waldorfsalat.

  Ønsker deg og dine et innholdsrikt og godt nyttår!
  Klem T

 • Hei kjære du! Nydeleg juletre! Minte meg om pynten som mormora mi hadde… Drøymde meg vekk ei stund! Takk for så fin helsing inne hos meg! Eg ynskjer deg og dine eit flott, nytt år!

  Stor klem frå Elin :)

 • Hei Randi…
  Titter innom for å ønske deg og dine en koselig nyttårsfeiring :-) Takk for all inspirasjon du deler :-) Gleder meg til å følge deg videre i det nye året. Ønsker deg et riktig godt nytt år ♥♥♥ Klem fra Mette
  ╔═════════ ೋღ❤ღೋ ═════════╗
  ೋ ❤❤❤~~GODT NYTT ÅR~~❤❤❤ ೋ
  ╚═════════ ೋღ❤ღೋ ═════════╝

  Året er nå snart over, men det er verken en slutt eller en begynnelse, men en fortsettelse på livet og alle opplevelsene.. Og med all den visdom og erfaring som kan fylle oss med all verdens styrke og glede ♥

 • Nydelig tre!
  Ønsker deg riktig godt nyttår!

  Klem fra Hanne

 • Hei Randi og godt nyttår:)

  Flott tre og alltid spennende å finne ut av hva som blir optimale forhold for fine bilder…du fiksa det veldig bra:) Jeg har «jakta» litt bilder i jula jeg også og fikk faktisk besøk i fugle-matfatet på selveste julaften:)) Skal blogge det i en av de neste dagene….var egentlig som en skikkelig stor julegave å få knipsa de bildene. Stort smil ja:)

  Håper du får et knallflott år i 2011:)

  Vi blogges:)

 • Nei så mye flott du hadde på treet ditt! Gosj! Da veit jeg hvor jeg skal når jeg en gang i tiden kommer meg til bergen..

  Håper du hadde en finfin jul, og så ønsker jeg deg et riktig godt nytt år!

Legg igjen ein kommentar

 

 

 

Du kan bruke desse html taggane

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>